fbpx
De Zomervakantie

De zomervakantie zit er hier alweer bijna op. In midden Nederland hebben de kinderen volgende week nog vakantie. Daarna begint eindelijk het normale leven weer.

Ik weet niet hoe jij de zomervakantie beleefd hebt. Maar ik heb altijd een beetje een haat-liefde verhouding met de zomervakantie. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om niet te hoeven haasten om de kinderen op tijd op school en op sportclubjes te krijgen. Maar aan de andere kant merk ik dat wij thuis behoefte hebben aan structuur.  

Zomervakantie 2021

Voor Corona gingen we in de zomervakantie meestal op vakantie naar een warm land. Dit jaar hebben we dat dit jaar voor het 2e jaar op rij geskipt. Te veel gedoe en onzekerheden, zorgden ervoor dat we er gewoon geen trek in hadden.

Maar dat betekende dus dat de kinderen 6 weken thuis zijn, zonder duidelijke break. Met twee ouders die allebei ondernemer zijn, was dat best een uitdaging. Onze dochters van 8 en 10 zijn inmiddels op een leeftijd dat ze niet meer naar de kinderopvang willen. Maar ze zijn nog te jong om heel lang alleen thuis te blijven. Dat werd opgelost door om de beurt te werken, oma lief aan de kijken of door de kinderen mee te nemen naar het werk.

Schuiven, plannen en loslaten

Tegelijkertijd wilden we wel dat de kinderen een fijne zomer hadden. Met wat plannen, schuiven en vooral loslaten, is het ons toch mooi weer gelukt om ons werk te doen én leuke dingen met de kinderen.

We hebben de meiden een week op kamp laten gaan. De keuze was gevallen op een creagirls kamp, ergens in de buurt van Zwolle. De kinderen hebben het er geweldig gehad, en wij hadden de hele week onze handen vrij. Een verademing kan ik je vertellen! 😉

Daarnaast hebben we veel dagjes uit gedaan en hebben de meiden een aantal logeerpartijtjes gehad met familie en vriendinnetjes.  

De laatste week…

Vandaag, op zondag, heb ik lekker wat werk weg kunnen werken. Waardoor ik de komende week nog even rustig aan kan doen, en tijd met de kinderen door kan brengen. En dan is het aftellen tot maandag 30 augustus, de dag dat alles weer (een beetje) normaal is….

En jij?

Hoe heb jij de zomervakantie beleefd? En is het je gelukt om een goede balans te vinden tussen werk en gezin?

Online of telefonisch sparren?

Wil jij online of telefonisch sparren over het verdelen van jouw kostbare tijd tussen werk en gezin? Plan dan vandaag nog een gratis en vrijblijvende sessie in.

× WhatsApp