fbpx

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk grote invloed op de rest van ons leven.

Werkgeluk is belangrijk. Want als je gelukkig bent, ben je gezonder, vitaler, vrolijker, socialer én succesvoller. Zowel thuis als op je werk.

Veel ondernemende ouders, waaronder ikzelf ;-), zetten hun eigen geluk niet altijd op de eerste plaats. En ergens is het niet zo gek dat we dat doen. Want we willen een leuke ouder zijn én succes hebben met ons bedrijf. En tegelijkertijd is er ook nog een huishouden én een sociaal leven.

De Week van het werkgeluk is daarom een goed moment om eens stil te staan bij werkgeluk, en jezelf de volgende vragen te stellen:

Wat is werkgeluk voor jou?

• Wat is werkgeluk voor jou?
• Hoe ervaar je jouw werkgeluk?
• En wat moet er veranderen om meer werkgeluk te ervaren?

Wat is werkgeluk nou eigenlijk?

Werkgeluk is meer dan alleen plezier in je werk. Eigenlijk leunt werkgeluk op twee verschillende pijlers: nut & zingeving en plezier hebben in wat je doet. Wanneer die twee in balans zijn, dan ben je meestal gelukkig in je werk. Maar er zijn meer factoren die meespelen bij werkgeluk, zoals:

• Voldoende uitdaging, maar ook weer niet te veel
• Ruimte om te groeien en jezelf te blijven verbeteren
• Voldoende en prettige sociale contacten
• Genoeg afwisseling

 

3 tips voor meer werkgeluk

Denk je nu “ik wil ook wel meer werkgeluk ervaren?” Lees dan deze 3 tips die je op weg helpen naar meer werkgeluk.

1) Zorg voor een goede en prettige werkplek

Aangezien je daar een groot deel van je tijd doorbrengt, is het belangrijk dat je van jouw werkplek echt een fijne plek maakt die bij jou past. Een plek die is ingericht om zo productief mogelijk te zijn. Maar vooral een plek waar je met plezier je werktijd doorbrengt.

2) Probeer jouw ideale balans tussen werk en privé te vinden

Wanneer werk en privé in balans zijn, dan ben je het gelukkigst. Maar wanneer het in balans is, dat is voor iedereen verschillend. Stel jezelf eens de vraag hoe jij die verdeling ziet wanneer alles mogelijk is. Wat zou je anders willen doen? Wat zal jou gelukkig(er) maken?

3) Vermijd onnodige werkdruk voor meer werkgeluk

Zorg voor een goede overzichtelijke en volledige planning en voorkom uitstelgedrag.

Probeer daarnaast een optimale balans te creëren tussen werk en privé. Blijf niet aanmodderen wanneer je regelmatig gestrest bent en vaak in de knoei komt met je beschikbare tijd. Soms kan je al gemakkelijk wat kleine dingen veranderen om de werkdruk te verlagen. Ook kan het helpen om eens te bekijken of je bepaalde taken uit kunt besteden.

En jij?

Als ondernemende ouder heb jij zelf de touwtjes in handen om veranderingen aan te brengen en op zoek te gaan naar jouw werkgeluk. Wat kan jij vandaag nog doen voor meer werkgeluk?

Wil jij ook minder werkdruk?

Met het inhuren van een VA kan je jouw werkdruk aanzienlijk verminderen. Wil je weten of een VA voor jou ook kan werken?

Plan dan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek in.

× WhatsApp