fbpx

De vrijheid om te doen wat je wil, wanneer je wil. Dat is een veelgehoord voordeel van zelfstandig ondernemer zijn. En natuurlijk is dat ook zo! Maar wist je dat die vrijheid ook direct de grootste valkuil is?

Je wilt je afspraken nakomen. Niet alleen met je klanten. Maar ook met leveranciers en mensen met wie je samenwerkt. En niet in de laatste plaats met je gezin én met jezelf. Als ondernemende ouder moet je zoveel ballen in de lucht houden, dat een goede planning onmisbaar is.

Rennen om deadlines te halen?

Moet jij wel eens op het laatste moment rennen om deadlines te halen? Werk jij soms een paar avonden door om je werk af te krijgen? Of moet je in het weekend aan de slag om aan je bedrijf te werken?

Dat is niet chill. Ook niet voor je gezin. Want de stress die dat oplevert, neem je ongetwijfeld mee naar huis.

Planning voor grip op je werk

Soms is het niet te voorkomen, en moet je gewoon even gas bij geven. Dat is prima, want dat hoort nou eenmaal bij het ondernemerschap. Maar door met een goede planning te werken, kan je het in veel gevallen voorkomen.

Met een goede planning creëer je overzicht, waardoor je weet wat er wanneer op je af komt. Het geeft je meer grip op je werk, waardoor dreigende deadlines minder vaak voorkomen. Regeren is vooruitzien!

Planning voor omzet

Ook voor je omzet is het goed om met een planning te werken. Je kunt het nu heel erg druk hebben. Maar is dat over 2 maanden nog steeds zo? Of is het tijd om acquisitie te gaan voeren? Misschien komt er nog meer werk aan, en is het tijd om iemand in te huren?

Wanneer je steeds een paar maanden tot een half jaar vooruit kijkt, dan kan je tijdig bijsturen. Daarmee voorkom je nu dat je straks in de stress schiet.

Zorg dat het werken met een planning een gewoonte wordt

Z’n planning maken, dat kost toch alleen maar tijd? Klopt, je zult tijd vrij moeten maken om een planning op te zetten. En een planning werkt alleen in je voordeel als je hem consequent bijhoudt. Niemand zit te wachten op half afgewerkte lijstjes die ergens in een la belanden. Wanneer je een paar weken consequent een planning bijhoudt, merk je al snel dat je niet meer zonder kunt. Het moet een gewoonte worden, die hoort bij jouw dagelijkse routine. En gewoontes creëer je door het te doen.

Tips en tools voor het maken van een goede planning

Klik op deze link voor 5 tips voor het maken van een goede planning.

Voor het maken van een weekplanning in Excel kan je het gratis blokkenschema downloaden.

Kan jij hulp gebruiken bij het maken van een goede planning?


Agenda de Baas is een workshop  die bestaat uit 3 online of 1 live sessie, waarbij je hulp krijgt om jouw tijd inzichtelijk te maken en op een goede manier te plannen.

Je krijgt een werkplan waarmee jij structureel je afspraken en taken kunt plannen, voor meer balans en minder stress, thuis én op je werk.

× WhatsApp