fbpx
PDF’s splitsen of meerdere documenten samenvoegen in één PDF. Dat lijkt misschien lastig. Zeker wanneer het verschillende bestandsformaten zijn. Maar dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met de juiste online tools is het zelfs een fluitje van een cent! En het allerleukste? Wanneer je het slechts af en toe nodig hebt, dan gebruik je deze online tools gratis.

In dit blog stel ik je voor aan mijn 2 favoriete tools op dit gebied; SmallPDF en PDFen.

  • SmallPDF vanwege de opties en het gebruiksgemak.
  • En PDF’en doordat de eerste 150 pagina’s gratis zijn, plus de ontelbare mogelijkheden van deze online tool.

Small PDF

Voor het wijzigen van documenten is Small PDF al een tijdje mijn eerste keus. Voor het wijzigen van extensies is SmallPDF ideaal. Met deze gratis online tool, verandert een PDF met enkele handelingen in Word, Excel of PowerPoint. En visa versa. Een PDF gebruiken op een website? Zet hem met SmallPDF om naar een JPG.  Maar ook het verkleinen, samenvoegen of splitsen van een PDF doe je in een handomdraai.

Small PDF is makkelijk in gebruik

SmallPDF is erg makkelijk in gebruik. Het wijst zich allemaal vanzelf. Kies in het menu de gewenste optie. Selecteer de documenten, of sleep ze naar de website. Download vervolgens het gewijzigde bestand, en klaar ben je! SmallPDF is twee keer per dag gratis te gebruiken. Gebruik je SmallPDF vaker? Een PRO account kost $ 6,- per maand of $ 48,- per jaar. Als je die bedragen vergelijkt met het gemak wat deze online tool je oplevert, dan is het PRO account meer dan de moeite waard.

 

SmallPDF

 

PDF’en

Het grote voordeel van PDFen is dat het nóg meer mogelijkheden biedt dan SmallPDF. Naast afbeeldingen en office documenten, ondersteunt PDFen ook websites en zelfs e-mail. Bedenk een extensie, en PDFen kan het omzetten in een PDF! Meerdere bestanden tegelijk converteren en/of samenvoegen. Waar dat bij SmallPDF per extentie moet, kan PDF’en het allemaal tegelijk! Zelfs wanneer het verschillende extensies zijn. Na het uploaden verschijnt de mogelijkheid om de volgorde te bepalen.

Gratis 150 pagina’s bewerken bij aanmaken account

Voor deze online tool moet een account worden aangemaakt. Je ontvangt dan 150 credits gratis. Eén credit staat gelijk aan één pagina. Credits op? Voor een vriendelijk prijsje van eenmalig € 4,50 koop je 1.000 credits. Deze credits kan je gedurende 3 maanden gebruiken. Daarna vervallen de credits, en moet je weer nieuwe kopen wanneer je het account wilt blijven gebruiken. Stel dan wel het account in als particulier. Een zakelijk account kost eenmalig € 75,-. Daarvoor krijg je 3 maanden lang, 30.000 credits per maand. Een voordeel van een zakelijk account is de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken.

 

PDFen

Liever uitbesteden?

Lukt het je toch niet of heb je geen tijd om er zelf mee aan de slag te gaan? Mijn team en ik helpen je hier graag bij. Wanneer je een abonnement of strippenkaart hebt, dan kan je deze klus vandaag nog uitbesteden aan jouw VA.

× WhatsApp