fbpx

OVER JANET ILJAS

Ondernemer, moeder en timemanager

Mijn naam is Janet Iljas, eigenaar van Ouders in Bedrijf. Op deze pagina vertel ik je graag meer over mezelf, en waarom ik met Ouders in Bedrijf ben begonnen.

Janet privé

Ik woon in het midden van het land. In Woudenberg om precies te zijn. Samen met mijn man Davy, en onze dochters Amy en Elynn van 9 en 11 jaar. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om uitbreid te koken en Netflix series te kijken. Ook houd ik erg veel van etentjes buiten de deur en ga ik graag met de hond naar het bos.

Wanneer wij de kans krijgen, dan maken mijn man en ik graag een stedentrip naar een Spaanse stad. De foto’s hiernaast zijn gemaakt in Barcelona, Sevilla en Valencia.

Wij houden van het warme klimaat, de ongedwongen sfeer en natuurlijk van het heerlijke eten. Samen nieuwe steden ontdekken vinden wij het leukste wat er is!  Op dit moment staan de steden Málaga, Granada en Bilbao nog op de bucketlist.

Switch van Officemanager in loondienst naar ondernemer

Eind 2015 heb ik mijn baan als Officemanager bij een IT bedrijf opgezegd, en ben ik in het diepe gesprongen. Ik ben gaan werken als online officemanager / Virtueel Assistent. Dat ging best goed en ik kreeg het steeds drukker. Ik had veel plezier in mijn werk, en werkte daarom veel. Ook ’s avonds.

Voor mijn bedrijf was dat leuk. Ik was (en ben) er trots op wat ik in korte tijd met mijn bedrijf had bereikt. Maar ik merkte dat het voor mijn gezin steeds minder leuk werd. En sommige dingen maak je niet goed met meer luxe en vaak op vakantie.

Ik deed thuis steeds meer op de automatische piloot. En kon me niet meer herinneren wanneer de laatste keer was dat ik écht tijd voor mijn gezin had genomen. Dus echt met volle aandacht én een leeg hoofd.

Dat was niet wat ik wilde!

Toen ik mezelf erop betrapte dat het echt een tijd geleden was dat ik echt met volle aandacht én een leeg hoofd aandacht voor mijn kinderen had gehad, vond ik het tijd voor actie.

Want als dochter uit een ondernemersgezin weet ik hoe het is wanneer je ouders vaak druk zijn met de zaak. Ook de stress die daar vaak mee gepaard gaat, heb ik als kind regelmatig meegekregen. En dat was precies wat ik nu zelf deed!

Het roer om

Stoppen met mijn bedrijf, is nooit een optie geweest. Ondernemen zit nou eenmaal in mijn bloed, en ik vind ondernemen gewoon té leuk. Dus stoppen kwam niet eens in me op. Maar toch moest het anders. Ik heb een intensief coaching traject gevolgd, en ben me verder gaan verdiepen in timemanagement en slim werken. Want overdag ging er gaat vaak onnodig tijd verloren. En daarnaast wilde ik als ik thuis was, ook écht thuis zijn. Mét de volle aandacht voor mijn man en kinderen.

Ook wilde ik me gaan focussen op één doelgroep. Zodat ik mijn klanten nog beter zou kunnen helpen. Dit is het begin geweest van Ouders in Bedrijf.

Wat ik anders ben gaan doen en waar mijn gezin én ik erg gelukkig mee zijn

Ik merkte dat meer tijd en aandacht voor mijn gezin voor mij vooral een kwestie was van een andere mindset en prioriteiten stellen.

Voor mijn bedrijf heb ik een systeem gevonden dat voor mij werkt. Dat was een lange weg waarbij ik verschillende timemanagement modellen heb geprobeerd. Ik heb mezelf een aantal nieuwe gewoontes aan moeten leren.  Ook heb ik getest met verschillende online tools. Daarnaast heb ik taken uitbesteed en ben ik gaan werken met een blokkenschema. 

Wanneer ik naar huis ga, dan laat ik mijn werk los en heb ik alle tijd voor mijn partner en de kinderen. En daar worden wij alle vier gelukkiger van. 

Ouders in Bedrijf

Het resultaat van mijn zoektocht is Ouders in bedrijf. Ik wil andere ondernemende ouders helpen om een balans te vinden tussen hun gezin en bedrijf. Door strakker te plannen, anders met jouw tijd en werk om te gaan en overdag meters te maken. Taken af te ronden, overzicht houden en taken te automatiseren en uit te besteden. Waardoor jij thuis écht thuis kunt zijn.

In mijn werk maak ik graag gebruik van mijn netwerk met professionals op het gebied van o.a. administratie, grafische vormgeving en fotografie. Omdat ik er van overtuigd ben dat ondernemen vanuit de verbinding je altijd verder helpt.

Dit gun ik jou ook

Mijn leven, en dat van mijn gezin, is echt veranderd door mijn andere manier van werken. Ik ben er van overtuigd dat minder stress direct bijdraagt aan meer geluk. En dat is wat ik jou ook gun! Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om andere ouders met een eigen bedrijf te helpen om beter te balanceren tussen thuis en bedrijf.

Meer weten?

Plan via deze link een  gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

× WhatsApp