Ouders in Bedrijf

Hulp & advies voor ondernemende ouders

Online zichtbaarheid voor ouders met een eigen bedrijf

Wanneer iemand een dienst of product nodig heeft, dan begint de zoektocht in de meeste gevallen online. Men bezoekt een website of zoeken je op via social media. Daarom is het als ondernemer erg belangrijk dat je online zichtbaar bent. Want wanneer ze jou niet vinden, dan vinden ze jouw concurrent.

De virtueel assistenten van Ouders in Bedrijf kunnen je helpen met de online zichtbaarheid van jouw bedrijf.

Online zichtbaarheid voor ouders met een bedrijf

Website

Online zichtbaarheid begint met een website, deze kan je zien als het uithangbord en het visitekaartje van je bedrijf. Een goed ingerichte website is gebruiksvriendelijk, consistent in kleur en taalgebruik én goed vindbaar via zoekmachines.

Wij maken websites in WordPress. Daarmee kan je gemakkelijk zelf pagina’s of blogs toevoegen, of een afbeelding veranderen als je dat wilt.

Heb je al een website?

Ook voor het aanpassen en beheren van bestaande WordPress websites kan je bij ons terecht. Zo kunnen we je helpen om extra functionaliteiten toe te voegen aan je website. Bijvoorbeeld een webshop of pagina waarop klanten zelf afspraken in kunnen plannen.

Online zichtbaarheid voor ouders met een bedrijf

Social media

Een leuke manier om zichtbaar te zijn is door het gebruik van social media. Er zijn verschillende kanalen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn en Pinterest. Welke je kiest is afhankelijk van wat bij jou past, en waar jouw (potentiële) klanten zich bevinden.

Mensen kopen eerder iets van je wanneer ze je kennen. Door regelmatig relevante content te posten leren jouw volgers je kennen, waardoor de kans groter wordt dat ze wat bij je gaan kopen.

Google Mijn Bedrijf

Een handige én gratis manier om online zichtbaar te zijn, is je bedrijf aan te melden bij Google Mijn Bedrijf.

Op Google Mijn Bedrijf kan je jouw bedrijfsprofiel weergeven wanneer mensen zoeken op Google Zoeken Google Maps.

Via jouw account kan je gemakkelijk informatie en foto’s toevoegen en kan je gratis updates plaatsen als een soort pagina berichten. Daarnaast kunnen jouw klanten beoordelingen schrijven die zichtbaar zijn in jouw bedrijfsprofiel. 

Online adverteren

Er zijn talloze mogelijkheden om online te adverteren. Bijvoorbeeld via Google Ads of door te adverteren op social media kanalen zoals Facebook en LinkedIn.

Het grootste voordeel van online adverteren ten opzichte van adverteren in gedrukte media, is dat je heel gericht je doelgroep kunt benaderen. Ook kan je jouw advertenties richten op mensen die je al kent, bijvoorbeeld websitebezoekers of klanten uit jouw mailinglijst.

Nieuwsbrieven

E-mailmarketing met nieuwsbrieven is een uitstekende manier om onder de aandacht te blijven van jouw klanten en volgers. Het lijkt misschien wat ouderwets, maar een nieuwsbrief wordt nog steeds veel gelezen. Voorwaarde daarvoor is dat de inhoud aansluit op wat de wensen van de lezer. Het kan dus zeker geen kwaad om tijd en/of geld in e-mailmarketing te stoppen.

De virtueel assistenten van Ouders in Bedrijf werken voor e-mailmarketing met Mailchimp en ActiveCampaign.

Hulp bij online zichtbaarheid door een virtueel assistent?

Kan jouw online zichtbaarheid beter, maar weet je niet waar je moet beginnen of heb je er geen tijd voor? Besteedt het dan uit aan een virtueel assistent.

Plan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek in voor meer informatie.

× WhatsApp