fbpx

Ondernemende ouder van de maand is een maandelijks blog waarbij iedere maand een ondernemende ouder wordt geïnterviewd.

Ik heb Glancy van Elst gevraagd voor de maand juni. Haar coachingstraject heeft mij gebracht waar ik nu ben; een mooi bedrijfsconcept met een doelgroep die voor 100% past bij wie ik ben. 

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Glancy van Elst, 44, woon samen met de allerliefste dochter van de hele wereld Firy in Utrecht en ben al 19 jaar ondernemer.

Ik ben nu life- en businesscoach.

Hoe combineer je jouw gezin met je bedrijf?

Dit wordt steeds makkelijker aangezien mijn dochter al 16 is en ze ook steeds meer een eigen agenda heeft. Ooit ben ik gaan ondernemen juist omdat ik zelf mijn tijd wilde indelen en boven alles mama wilde zijn. Het is niet altijd makkelijk geweest want je kunt niet beide dingen, bedrijf en mama zijn, 100% doen. Lange tijd is het dan ook zo geweest, tot zo ongeveer vorig jaar om eerlijk te zijn, dat ik werkte binnen de schooltijden en dat ’s avonds, als mijn dochter op bed lag, mijn werkdag verder ging.

Vind je dat wel eens lastig?

Ja zoals ik hierboven al aangaf was dat niet altijd even makkelijk. Vooral ook de dagen dat ze ziek was of in vakanties vond ik het wel een uitdaging. Maar het is me altijd gelukt en flexibiliteit is hier de grootste kunst.

Lopen werk en privé bij jou veel door elkaar, of hou je het bewust gescheiden?

Bij mij hebben ze altijd door elkaar gelopen en dat vind ik ook wel prettig. De laatste jaren betrek ik mijn dochter ook bij het ondernemen, stel haar vragen wat zij zou doen (enorm mooie antwoorden krijg je hiervan dus een aanrader om dit ook aan je kids te vragen) en ze is gastvrouw bij trainingen die ik geef. Super leuk om dit zo samen te kunnen doen.

Zou je liever meer of minder willen werken? Of vind je het goed zo?

Nou soms mag het wel iets minder, soms iets meer maar dat heb ik grotendeels ook zelf in de hand. Ik vind juist de afwisseling van hele drukke periodes met iets minder drukke periodes wel leuk. Wat ik ook merk is juist als ik druk ben ik enorm scherp en gefocust ben.

Wat antwoordt jouw dochter wanneer iemand haar vraagt naar jouw beroep?

Leuke vraag! Ik had een hele tijd een bedrijf als DressCoach en dan zei ze altijd: mijn moeder helpt mensen met een kleding uitkiezen omdat ze het zelf niet zo goed kunnen. Hilarisch vond ik dat. 

Als je het haar nu vraagt dan zegt ze: mama helpt andere ondernemers om hun bedrijf op te zetten en geeft ze zelfvertrouwen.

Wil je meer weten over Glancy?

Klik hier om naar haar website te gaan. En als je er dan toch bent, doe dan gelijk de leuke gratis test “Heb jij de bedrading om ondernemer te zijn?”

Ben jij de Ondernemende ouder van volgende maand?

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden voor deze rubriek?

Laat een berichtje achter en wie weet sta jij binnenkort ook hier.

× WhatsApp