fbpx

Ondernemende ouder van de maand is een maandelijks blog waarbij iedere maand een ondernemende ouder wordt geïnterviewd.

Voor een oproep voor Ondernemende ouder van de maand op social media werd Jacqueline van Zetten bijna direct getaged. Jacqueline helpt technische b2b bedrijven met social media en e-mailmarketing. Ik had het geluk dat ik een Skype interview met haar had, en kreeg direct een aantal hele fijne tips van haar.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jacqueline van Zetten en ik woon samen met Reggy en onze twee kinderen, dochter Jessie (19 jaar) en zoon Nino (15 jaar) in Zoelen, een dorp in de Betuwe, midden tussen de fruitbomen. Een plek waar ik ben opgegroeid en sinds lange tijd weer met plezier woon.

Ik kom uit een echte ondernemersfamilie en ondernemen zit in mijn bloed. Mijn grootouders hadden een bakkerij met winkel. Mijn ouders hadden een fruitteeltbedrijf.

Na 17 jaar loondienst heb ik in februari 2007 mijn bedrijf Dua Communicatie opgericht (www.dua.nu). Ik help technische b2b bedrijven met de inzet online marketing & communicatie en social media marketing. Van strategie, advies, projectmanagement, conceptontwikkeling tot en met uitvoering.

Ik geef trainingen, workshops en 1-op-1 coaching op het gebied van social media marketing en e-mailmarketing.

Recent ontwikkelde ik DUATECH: een online social-mediaprogramma voor lange termijn succes voor technische B2B bedrijven

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin, verder hou ik van lekker buiten zijn in de natuur, mooie reizen maken, de wereld ontdekken en doe ik aan yoga en fitness.

Hoe combineer je jouw gezin met je bedrijf?

De eerste jaren als zelfstandig ondernemer heb ik gewerkt als interim marketing en communicatiemanager. Ik was toen veel weg van huis en maakte lange dagen. Ook werkte ik door het hele land en was daardoor veel tijd kwijt aan het reizen.

Samen met mijn man combineerde ik de zorg voor onze kinderen en het huishouden. Mijn ouders hebben in deze periode ook een belangrijke rol gespeeld in de opvang van de kinderen en waren een belangrijk vangnet bij ziekte etc.

Het overlijden van twee dierbare personen zorgde voor een shift in mijn bedrijf. Ik wilde meer tijd vrij maken voor mijn gezin en op een andere manier ondernemen. Ik reis nu veel minder en werk nu heel veel online vanuit huis.

Vind je dat wel eens lastig?

Omdat ik de hele week druk ben met mijn bedrijf en met mijn gezin vind ik het een hele uitdaging om de balans te houden tussen zakelijk en privé.

Ik vind het zeker lastig om alle ballen in de lucht te houden. Al zijn mijn kinderen nu al groot, zij hebben toch de aandacht nodig. Het werk als ondernemer staat eigenlijk nooit uit. Vooral ook met de mobiele telefoon kun je de hele dag/avond je mail checken en je social-mediakanalen. Ik ga tegenwoordig minimaal 1 dag in het weekend offline en maak tijd voor mijn gezin, alleenstaande moeder en vrienden.

Lopen werk en privé bij jou veel door elkaar, of hou je het bewust gescheiden?

Werk en privé lopen bij mijn door elkaar. Vooral omdat ik veel thuis werk vind ik het moeilijk om overdag alleen met mijn bedrijf bezig te zijn. En regel ik ook mijn privé dingen. Ik hou 1 dag in de week vrij voor mijn sporten of privé afspraken.

Zou je liever meer of minder willen werken? Of vind je het goed zo?

Als ondernemer is het vaak hollen of stilstaan. Daar zou ik weleens meer balans in willen hebben. Maar het aantal uren dat ik met mijn onderneming bezig ben vind ik prima zo.

Wat antwoord(en) jouw kind(eren) wanneer iemand hen vraagt naar jouw beroep?

Antwoord van dochter Jessie – 19 jaar: Mijn moeder heeft een marketing & communicatie bedrijf. Ze werkt voor zichzelf en adviseert bedrijven op het gebied van social media en geeft veel workshops.

Antwoord van zoon Nino – 15 jaar: Eigen bedrijf dat iets doet met communicatie.

Wat is jouw tip voor andere ondernemende ouders?

Zorg voor een goed vangnet, zeker als je kinderen nog klein zijn.
En neem ook tijd voor jezelf en zorg voor voldoende ontspanning.

Dingen die ik zelf toepas:

  • Elke dag minimaal een half uur wandelen. Even tijd voor mijzelf, mijn hoofd leeg maken, genieten van de mooie natuur en ook nog eens goed voor mijn stappenteller.
  • Als ik echt meters wil maken voor mijn bedrijf dan plan ik dit in de ochtend. In de middag doe ik meestal de doe-dingen en afspraken. Daarna maak ik tijd voor mijn familie of ga ik sporten.
  • In het weekend probeer ik zoveel mogelijk offline te zijn, al is dat een hele uitdaging voor mij als social media-adviseur.

Foto: Links zoon Nino, midden Jacqueline, rechts dochter Jessie

Wil je meer weten over Jacqueline?

Klik hier om naar haar website te gaan.

Ben jij de Ondernemende ouder van volgende maand?

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden voor deze rubriek?

Laat een berichtje achter en wie weet sta jij binnenkort ook hier.

× WhatsApp