fbpx

Todoist is natuurlijk een bijna onmisbare tool voor je dagelijks werk en projecten. Maar wanneer je het alleen maar daarvoor gebruikt, dan maak je niet optimaal gebruik van de mogelijkheden.

Je kunt meer plannen met Todoist dan je denkt. In dit blog lees je 9 tips.

  1. Verzekeringen en contracten

Wen jezelf aan om altijd een taak aan te maken in Todoist wanneer je een verzekering of contact afsluit. Stel een reminder in een maand voordat je het contract moet opzeggen. En je zit nooit meer te lang aan een te duur contact vast omdat je vergeet om een contact te vernieuwen of te beëindigen.

2. Belasting en BTW aangiftes

Maak een taak per kwartaal aan voor de BTW aangifte en eentje per jaar voor de Belastingaangifte. Heb je dit uitbesteed? Hou dan ook rekening met de agenda van je VA of boekhouder, en plan dat niet te krap.

3. Kilometer of urenregistratie

Loop je aan het eind van het jaar altijd te hannesen met je kilometer of urenregistratie. Tankbonnetjes die missen of vergeten parkeerkaartjes? Dat is zo makkelijk te voorkomen! Plan iedere 2 weken of iedere maand een taak aan in Todoist voor het verwerken hiervan. Het bijwerken is stukken makkelijker wanneer het nog vers in je geheugen zit.

4. Planten water geven

Heb jij, net als ik, geen groene vingers, maar hou je wel van planten? Plan het water en voeding geven dan in als terugkomende taak in Todoist.

5. Nooit meer misgrijpen in je voorraadkast

Maak een project Boodschappen aan in Todoist, en wen jezelf aan om iedere keer als je thuis iets op maakt, dat op de lijst te zetten. In de supermarkt kan je de boodschappen dan gemakkelijk één voor één afvinken. Dit werkt nog efficiënter wanneer je het boodschappenlijstje deelt met je partner.

6. Huishoudschema

Je hebt van die klusjes die niet iedere week hoeven te gebeuren, maar die je wel moet doen. Bijvoorbeeld de ramen zemen of de grote schoonmaak van de badkamer of de keuken. Maak het jezelf gemakkelijk en zet het deze klusjes als periodieke taak in een project huishoudschema of schoonmaken.

7. Vergeet nooit meer om de kliko op tijd aan de weg te zetten

Nog een huishoudelijke tip: Wordt bij jou thuis ook nog wel eens vergeten om de kliko aan de weg te zetten? Zet de dagen waarop de kliko’s geleegd worden als taak in je huishoudschema. Op de dag zelf, of een dag ervoor, net wat voor jou het handigst is. 

8. Verjaardagen

Die zet je natuurlijk in je agenda. Maar wil je dubbel zekerheid, synchroniseer de verjaardagen uit je agenda dan als taken naar Todoist.

Tip: Dit werkt ook goed voor het onthouden van je eigen trouwdag 😉

9. Huisdieren

Vergeet jij ook wel eens om op tijd een afspraak te maken voor de jaarlijkse enting? En wanneer heb je de hond of kat ook alweer een vlooien- of wormenkuur gegeven? Maak het jezelf gemakkelijk en maak hier terugkerende taken voor aan in Todoist. Op die manier vergeet je dit nooit meer.

Probeer Todoist Premium 2 maanden gratis

Met de gratis versie van Todoist kan je op zich prima uit de voeten. Maar voor € 36,- per jaar koop je de premium versie. Met deze versie kan je Todoist aan je agenda koppelen, taken toevoegen via e-mail, opmerkingen en bijlagen toevoegen aan taken en herinneringen toevoegen.

Via deze link* kan je Todoist premium 2 maanden gratis uitproberen.

* Dit is een affiliatie link. Wanneer jij een premium abonnement afsluit, dan kan ik Todoist 2 maanden gratis gebruiken. 

Liever uitbesteden?

Lukt het je toch niet of heb je geen tijd om er zelf mee aan de slag te gaan? Ik help je hier graag bij. Wanneer je een abonnement of strippenkaart hebt, dan kan je deze klus vandaag nog uitbesteden aan jouw Virtueel Assistent.

× WhatsApp