fbpx

Te laat komen, eigenlijk overkomt het iedereen wel eens. Wist je dat 1 op de 3 mensen regelmatig te laat is? Terwijl het eigenlijk not done is om te laat op een afspraak te verschijnen. 

Hoe leuk je ook bent als persoon, als notoire te laatkomer krijg je al snel het stempel asociaal en gaan mensen je zien als niet betrouwbaar. En dat wil je natuurlijk niet! Daarnaast is te laat komen voor jezelf ook niet fijn, want het veroorzaakt een stressgevoel.

Als je niet te laat weg gaat, hoef je nooit te laat te komen

Als je op tijd weg gaat, hoef je nooit te laat te komen. Eigenlijk is het gewoon zo simpel. Maar toch gebeurt het iedereen wel eens. Ik ben op zoek gegaan waarom mensen te laat komen, en geef je in dit blog 7 tips om te voorkomen dat je te laat komt.

7 tips om niet te laat te komen

1) Maak een lijstje of leg alles van tevoren klaar

Wanneer je van tevoren een lijstje maakt of, nog beter, alles van tevoren klaar legt, dan vergeet je niets. Dat scheelt gestress bij het weggaan.

2) Zet een alarm

Zet 10 tot 15 minuten van tevoren een alarm op je telefoon om op tijd te vertrekken. Daarmee heb je ruim de tijd om af te ronden waar je mee bezig was.

3) Plan niet alles te kort op elkaar.

Zorg voor wat speling en hou rekening met files. Volg bijvoorbeeld de 40% regel, en reken altijd 40% meer tijd om op je afspraak te komen.

4) “Nog even snel” werkt niet

Ga niet nog even snel je mail of social media checken voor je weg moet. Voor je het weet ben je 10 minuten verder. En is het echt belangrijk om dat nú te doen?

5) Geef op tijd aan dat je weg moet wanner je twee afspraken achter elkaar hebt

Moet je vanuit de ene afspraak naar de andere? Geef dan vooraf aan je gesprekspartner aan wanneer je weg moet. En begin op tijd met het afronden van je eerste afspraak.

6) Maak je afspraak rond een bepaald tijdstip.

In plaats van af te spreken om 10:00 zeg je dat je er rond tienen bent. Dan is tien over 10 ook nog op tijd. Dat kan handig wanneer zijn je bijvoorbeeld een stuk moet rijden naar je afspraak, of 2 afspraken na elkaar hebt.

7) En als het dan toch mis gaat…

Natuurlijk kan het ook met deze tips mis gaan. Bijvoorbeeld door een lange file of een afgesloten weg. Dat kan de beste overkomen. Zorg ervoor dat je de contactgegevens van je afspraak bij de hand hebt, en laat tijdig weten dat je te laat komt. Hoe eerder hoe beter!

 

Kom je nog steeds tijd te kort?

Misschien is de workshop Timemanagement voor ondernemende ouders wel iets voor jou?

Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag met het inzichteljik maken en oplossen van jouw tijdvreters.

× WhatsApp