fbpx

Heb jij nog overzicht over jouw taken? Of heb je soms het gevoel dat je geleefd wordt door je dag? Ik geef je 5 tips voor het maken van een goede planning.

1) Zorg dat alles op de planning staat.

Een open deur. Maar zorg dat alles in één planning staat, werk én privé. Daardoor creëer je overzicht. En je weet precies wat er nog moet gebeuren. Niets is z’n teleurstelling dan dat je denkt klaar te zijn, en er vervolgens nog allemaal losse eindjes zijn. Dus inventariseer eerst alle taken, en ga ze dan pas indelen op prioriteit en deadline.

2) Hou je aan je planning

Weer z’n open deur! Maar wanneer je erg druk bent, dan is het verleidelijk om je planning aan de kant te schuiven. Terwijl je hem dan juist zo hard nodig hebt. Ook kan het helpen om taken waarbij je na moet denken in de ochtend te plannen. Vaak ben je in de ochtend scherper, waardoor je deze taken veel sneller afrondt.

3) Zorg voor ademruimte

Plan ook ruimte in voor onvoorziene bezigheden. Je wilt natuurlijk geen nee verkopen alleen omdat je planning vol zit. En ook wanneer je je dag niet hebt, dan is het fijn dat je niet de hele dag bomvol hebt gepland.

4) Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk

Werk met een systeem wat voor jou het beste werkt, en blijf daarbij. Ik zie veel ondernemers balanceren doordat ze de ene week met een online ToDo lijst werken, en de week daarna weer met een papieren versie. Jammer, want daardoor levert plannen geen tijdwinst op. Denk goed na over welk systeem werkt voor jou, en blijf daar (voorlopig) bij. 

5) Wees lief voor jezelf

Je mag jezelf best belonen wanneer je hard hebt gewerkt om een deadline te halen. Niets werkt motiverender dan jezelf belonen met iets waar jij van geniet. Een uurtje Netflixen, online shoppen, een boswandeling… Wanneer je je taken voor die dag / week klaar hebt, dan mag dat gewoon, zonder schuldgevoel!

Liever uitbesteden?

Lukt het je toch niet of heb je geen tijd om er zelf mee aan de slag te gaan? Mijn team en ik helpen je hier graag bij. Wanneer je een abonnement of strippenkaart hebt, dan kan je deze klus vandaag nog uitbesteden aan jouw VA.

× WhatsApp